Vaječné škrupiny zvyčajne končia v koši? Je najvyšší čas to zmeniť. Vďaka svojim cenným vlastnostiam sa dajú využiť na mnoho rôznych spôsobov, vrátane starostlivosti o pleť. Tento patent veľmi dobre poznajú naše babičky. Vyskúšajte to raz a budete to robiť pravidelne, uvádza gazeta
Vajcia patria k tým potravinám, ktoré nájdeme takmer v každej domácnosti. Avšak zatiaľ čo pre samotné vajcia máme mnoho využití, škrupiny najčastejšie vyhadzujeme do odpadu. Je to škoda, pretože sa dajú využiť na mnoho rôznych spôsobov. Vaječné škrupiny sú zdrojom vápnika a ďalších stopových prvkov vrátane bóru, horčíka, mangánu, medi, železa, molybdénu, síry a zinku. Správne pripravené sa dajú použiť ako príloha, hnojivo pre rastliny alebo dokonca maska na tvár.
Vaječné škrupiny – patent našich babičiek na krásnu pleť
Domáce metódy starostlivosti o tvár a telo používané pred rokmi sa vracajú. Na pultoch obchodov možno nájsť čoraz viac kozmetiky s prírodnými zložkami a ženy sa čoraz častejšie rozhodujú pre používanie potravinových produktov na starostlivosť o pleť. Maska z vaječných škrupín má pozitívny vplyv na vzhľad pleti, vyhladzuje ju a dodáva jej žiarivosť. Ako si ju pripraviť?
Rozmixujte vaječné škrupiny a zmiešajte ich s dvoma prísadami. Výsledky nebudete ľutovať
Výroba takejto prírodnej masky je triviálna a pravdepodobne už máte v kuchyni všetko potrebné. Ak nemáte žiadne kontraindikácie alebo alergie na niektorú zo zložiek masky, môžete si ju robiť 1-2 krát týždenne.
- Umyte vaječnú škrupinu, sparte ju a potom ju rozomeľte na prášok.
- Jemne pomleté škrupiny zmiešajte s vaječným bielkom, lyžičkou medu a plochou lyžičkou prírodného jogurtu.
- Masku naneste na očistenú tvár a nechajte pôsobiť 10 minút.
- Po uplynutí tejto doby ju opláchnite vlažnou vodou. Ak nie sú žiadne kontraindikácie (napr. akné), pred opláchnutím si môžete tvár jemne pretrieť, čím si vytvoríte peeling.
- Nakoniec si tvár postriekajte tonikom a naneste hydratačný krém alebo bohaté sérum.