Zabudnete, čo je to choroba na jeseň. Vyrobte si tento domáci zázrak

domaci

Do našej krajiny už nadobro prišla jeseň. Počasie v októbri sa s nami rozhodne nemazná. Časté a náhle zmeny teplôt spôsobujú, že je ťažké zostať zdravý a neprechladnúť.

Jeseň znamená aj začiatok chrípkovej sezóny. Namiesto rozmýšľania, kedy nás prechladnutie zdolá, je však dobré postarať sa o svoju imunitu v dostatočnom predstihu. V tomto článku vám predstavím zdravotný sirup, vďaka ktorému vás žiadna chrípka nevystraší.

Domáci sirup zdravia

Na jeseň mnohí z nás siahajú po mnohých výživových doplnkoch. Nie je to prekvapujúce. Snažíme sa čo najviac zlepšiť svoju imunitu, aby sme sa vyhli prechladnutiu a chrípke. Asi nikto z vás nie je rád chorý.

Ukazuje sa však, že recept na zdravie môže byť chutný, výživný a vyrobený doma. Recept, ktorý vám dnes predstavím, používam už roky a už som zabudla, kedy som bola naposledy prechladnutá.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Slováci možno o pár dní nekúpia chlieb ani iné pečivo. Toto je dôvod

Najdôležitejšie je, že neobsahuje žiadne chemické látky, ktoré by boli pre telo škodlivé, a je jednoduchý na prípravu. Svoj zdravotný sirup dávam celej svojej rodine. Je čas, aby ste sa jeho recept naučili aj vy.

Ako si pripravím svoj domáci sirup zdravia?

Hlavnou výhodou môjho sirupu zdravia je, že je prírodný. Na jeho prípravu používam len prírodné suroviny. Takto sa nemusím obávať, že by som niekomu zo svojich blízkych ublížila.

Ako ho pripravujem? Na jeho prípravu budete potrebovať: zázvor, pomaranč, citrónovú šťavu, med, štipku kajenského korenia a kurkumu. Začnete tým, že koreň zázvoru nakrájate na menšie kúsky a hodíte ho do výkonného mixéra. Najdôležitejšie je, že zázvor nemusíte ani lúpať.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Dávate 5-ku na kúrení? To sa vôbec nerobí, naučte sa šetriť

Potom pridajte: celý olúpaný pomaranč, lyžičku medu, šťavu z polovice citróna, štipku kajenského korenia a lyžičku kurkumy. Všetko rozmixujte a prejdite do záverečnej fázy prípravy zdravotného sirupu.

Ako dávkovať domáci sirup zdravia?

Keď je z toho celého hladká pasta, preceďte ju cez sitko, nalejte do pohára a máte hotovo. Toto je môj recept na domáci sirup pre zdravie. Jedinou otázkou je, ako ho dávkovať?

Počas obdobia nachladnutia a chrípky používam svoj domáci sirup zdravia raz denne v množstve jedného pohára (asi 25-30 ml).

Odporúčam konzumovať tento sirup práve v tejto forme. Budete si však musieť zvyknúť na jeho intenzívnu chuť, ktorá vás môže spočiatku trochu odradiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *