Zapichnite vidličku do paradajky. O tomto triku vie veľmi málo ľudí

paradajka
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Neexistuje aromatickejšia a obľúbenejšia zelenina, ktorá by chutila v akejkoľvek forme. Dajú sa konzumovať na mnoho spôsobov a môžete z nich pripraviť aj konzervy alebo čerstvé šaláty. Preto ak ste ich fanúšikom, zapichnite do paradajky vidličku a prejde vám do krvi.

Vypestované a voňavé priamo z vlastného pozemku lákajú k tomu, aby ste ich jedli priamo z kríka. Vždy by ste ich však mali umyť a až potom na nich hodovať. Zvyčajne každý siahne po doske a noži, aby nakrájal zeleninu, ktorá sa kĺže po celom stole. Výsledkom je, že máme nakrájané prsty, nie paradajku.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Medveď hnedý zje denne aj 30 kg potravy. Čím sa najviac kŕmi?

Aké vlastnosti má paradajka?

Paradajky obsahujú množstvo vitamínov vrátane C, E, B, K a PP. Okrem toho sú zdrojom betakaroténu a bojujú proti voľným radikálom. Hlavným minerálom tejto zeleniny je draslík, ďalej vápnik, horčík a železo. Medzi hlavné vlastnosti paradajok patrí, že:

  • zabraňujú ateroskleróze;
  • pôsobia proti rakovine
  • diuretický účinok
  • posilňuje imunitu;
  • zlepšujú trávenie;
  • pomáha nervovému systému;
  • chráni pred slnečnými lúčmi;
  • redukuje vrásky a kožné zmeny;
  • urýchľuje spaľovanie tukov u.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Kde sledovať online hokej Rakúsko - Slovensko na MS 2025?

Zapichnite vidličku do paradajky

Ak sa rozhodneme zjesť paradajku, zvyčajne ju nakrájame na plátky. Takto je najvhodnejšie dať si zeleninu na sendvič ako prílohu z chleba. Nie vždy sa však podarí nakrájať ich rovnomerne, takže vyzerajú, akoby boli rovno spod sekery.

Keď máte s umením krájania paradajok zakaždým problém, potom siahnite po jedálenskej vidličke. Ukázalo sa, že tieto príbory dobre poslúžia nielen na konzumáciu jedál, ale aj ako šikovná pomôcka pri vašom varení. Dôkladne si teda umyte paradajku, vezmite vidličku a pichnite do šupky. Teraz zeleninu nakrájajte nožom tak, aby bola medzi hrotmi vidličky.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prečo vám z kohútika tečie oranžová voda? Môže to signalizovať vážny problém

Takto budú plátky vždy dokonale nakrájané, t. j. ani príliš tenké, ani príliš hrubé. Tento trik sa vám bude hodiť, keď pozvete hostí na večeru a budete chcieť podávať paradajky. Takto nakrájané urobia skvelý dojem a všetci sa budú pýtať na tento trik.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *