Žena pije namiesto bežného čaju. Chudne pred očami a už sa nesťažuje na žalúdočné problémy

caj
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Čaj z ibišteka bol obľúbený už v starovekom Egypte, kde kvety nazývali červeným zlatom faraónov. Nápoj vykazuje množstvo zdraviu prospešných účinkov a je tiež spojencom všetkých, ktorí sa starajú o štíhlu postavu.

Ibiškový čaj je obľúbený nápoj s mnohými zdravotnými účinkami. Moja švagriná sa čoraz častejšie obracia na tento nápoj. Ako zdôrazňuje, cíti sa po ňom veľmi dobre, pretože žalúdočné problémy, ktoré mala predtým, začali miznúť. Okrem toho si všimla, že menej je a ľahšie udržiava disciplínu v stravovaní, v dôsledku čoho jej začala klesať hmotnosť.

Ibiškový čaj na chudnutie

Ibiškový čaj má diuretický účinok – to znamená, že pomáha telu zbaviť sa prebytočnej vody. Okrem toho dokáže ovplyvniť hladinu cholesterolu a cukru v krvi, čo je dôležité pre ľudí s nadváhou alebo obezitou. Výskum naznačuje, že konzumácia ibištekového čaju môže pomôcť kontrolovať hladinu glukózy, a tým ovplyvniť chuť do jedla.

Ibišek môže pomôcť regulovať tráviace procesy a zároveň podporiť fungovanie tráviaceho systému. Zrýchľuje metabolizmus, takže tukové tkanivo sa rýchlejšie spaľuje. Okrem toho ibištek znižuje chuť na sladké. Treba však upozorniť na skutočnosť, že ibištekový čaj nie je zázračný prostriedok na chudnutie. Je dôležité používať ho v kombinácii s fyzickou aktivitou a vyváženou stravou.

Na čo je ibištekový čaj dobrý?

Ibištek je zdrojom silných antioxidantov, ako je vitamín C (v kvetoch ibišteka je 3-krát viac vitamínu C ako v plodoch čiernych ríbezlí a približne 9-krát viac ako v plodoch citróna), flavonoidov a kyseliny fenolovej. Antioxidanty pomáhajú chrániť bunky pred oxidačným poškodením a tiež podporujú celkové zdravie organizmu. Okrem toho ibištek vykazuje antibakteriálne a protizápalové vlastnosti a je užitočný aj pri poruchách črevnej flóry, čím zabraňuje hnačkám.

Ako pripraviť ibištekový čaj?

Príprava ibištekového čaju je veľmi jednoduchá: stačí si pripraviť 1 čajovú lyžičku sušených okvetných lístkov, ktoré potom zalejeme pohárom horúcej vody (90-95 stupňov Celzia) a prikryté lúhujeme približne 10 minút. Po uplynutí tejto doby by sa mal celý čaj scediť. Koľkokrát denne sa môže ibištekový čaj konzumovať? Odporúča sa maximálne dvakrát denne. Ibiškový čaj napriek svojmu zavádzajúcemu názvu neobsahuje teín, stimulant prítomný v čiernom čaji, takže sa môže piť aj večer.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *