Zmiešajte tieto dve zložky a jedzte tri krát denne. Choroba vás bude obchádzať

kurkuma

S jesennou aurou sa začala sezóna najrôznejších chorôb a infekcií. Existuje nejaký spôsob, ako sa pred nimi chrániť domácimi metódami? Ukazuje sa, že áno, existuje!

Hoci jeseň milujem pre všetky tie chutné úrody, ktoré potom môžeme využiť v kuchyni, ako aj pre krásne farby všade okolo nás, asi ako väčšine spoločnosti mi obdobie chorôb vôbec nechýba. A práve na jeseň sa to veľmi zintenzívňuje. A celkovo sa niet čomu čudovať, veď nikto z nás nerád leží v posteli s vysokou horúčkou, upchatým nosom, bolesťou hrdla alebo hlavy.

A hoci sa na jednej strane nemôžeme len tak zavrieť doma a prečkať toto obdobie, zároveň môžeme podporiť svoju imunitu prírodnými riešeniami. A o jednom takomto domácom prostriedku bude reč aj dnes. A je to tu!

Toto duo jednoducho zametá s chorobou

Je veľmi pravdepodobné, že v súčasnosti máte v kuchyni med aj kurkumu. A hoci sa vám obe tieto ingrediencie spájajú s bojom proti infekciám a chorobám, nikdy predtým ste sa nestretli s nápadom ich kombinácie? U mňa to bolo veľmi dlho rovnaké. Všetko sa však zmenilo počas návštevy mojej dobrej kamarátky Anky. Ukázalo sa, že jej mama každý rok počas jesene a zimy pripravuje domácu zmes, ktorá pomáha celej rodine prekonať obdobie chorôb.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Zásuvka pod šporákom má tajnú funkciu. Väčšina ľudí to nevie

Ako to funguje? Nuž, med aj kurkuma prejavujú protizápalové vlastnosti. A následne ich pravidelná konzumácia môže mať pozitívny vplyv na naše zdravie. Nielenže totiž budú bojovať proti vznikajúcim infekciám, ale zároveň posilnia našu imunitu. A to je v jesennom a zimnom období veľmi dôležité.

Recept na domácu zmes

Ako sami vidíte, výhod opísanej zmesi je pomerne veľa. Je čas prejsť k presnému návodu. A hneď na úvod upozorním, že nasledujúci recept je rozprávkovo jednoduchý, pretože je naozaj založený na dvoch ingredienciách – med a kurkuma. Všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať čajovú lyžičku práškovej kurkumy so 60 ml medu. Po spojení ingrediencií môžete výslednú zmes konzumovať až trikrát denne – vždy po ½ čajovej lyžičke. Zmes by sa mala skladovať zakrytá, na tmavom mieste pri izbovej teplote.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Uhorky budete zbierať až do jesene. Recept záhradkárov na bohatú úrodu

Samozrejme, pred rozlúčkou treba zdôrazniť, že pred začatím domácej liečby je vhodné poradiť sa s odborníkom. Každý prípad je iný a môžu sa vyskytnúť špecifické kontraindikácie, ktoré treba zvážiť. Návšteva a diskusia s lekárom je preto veľmi vhodná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *