Česi už robia burger z červíkov a hmyzu: Takto reagujú ľudia na jeho chuť

burger hmyz
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Česi sú známi svojou láskou k pivu a knedliam, ale teraz môžu pridať ďalšiu špecialitu – hmyzí burger. V prepočte na obyvateľa totiž zjedia najviac jedlého hmyzu v Európe a Brno sa rozhodlo posunúť túto lásku k hmyzu ešte ďalej.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Strašidelné 900 rokov staré proroctvo: Pápež František bol posledný a príde súdny deň

V januári tohto roku Európska únia povolila používanie štyroch druhov hmyzu a lariev v potravinách a Brno sa rozhodlo ísť ešte ďalej. Adam Dostál, autor hmyzieho burgeru, sa pochválil: „Sme prví v Českej republike a dokonca jedni z prvých v Európe. Tento burger je jedinečný tým, že obsahuje 30 % podiel múčnych červov. Je v ňom veľa vitamínov a minerálov.“

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slováci sem chodia na dovolenky. Teraz tam videli obrovského žraloka a natočili ho

Reportér TV Nova Michal Borovský sa rozhodol hmyzí burger ochutnať a bol príjemne prekvapený. „Hamburger je výborný a ja osobne by som nepoznal, z čoho je vyrobený,“ povedal.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vedci zistili, že vrany sú inteligentnejšie, ako sme si mysleli. Vedia niečo, čo aj ľudia

Hmyzie výrobky predávané v českých supermarketoch a obchodoch zatiaľ nemusia byť špeciálne označené, ale napríklad v Maďarsku už existuje povinnosť informovať spotrebiteľov o prítomnosti hmyzích výrobkov.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *