• 3 septembra, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 4minúty čítania

Ľudia si začali pridávať do kávy soľ. Ten dôvod vás prekvapí. Takto chutí

Ľudia si začali pridávať do kávy soľ. Ten dôvod vás prekvapí. Takto chutí

Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Mnoho ľudí si nevie predstaviť ráno bez hrnčeka horúceho čierneho nápoja, ktorý vás po chvíli naštartuje do akcie. Ak sa považujete za milovníka kávy, nezabudnite si do nej pridať soľ. Garantujeme vám – nebudete to ľutovať.

Priemerný Poliak vypije ročne až 35 kg kávy, čo predstavuje minimálne jednu šálku kofeínového nápoja denne. Nie je to nijako prekvapujúce. Káva je chutná a na rozdiel od mnohých fám aj zdravá, pretože zabraňuje vzniku chorôb, ako je Parkinsonova alebo Alzheimerova choroba. Taktiež dodáva telu množstvo antioxidantov. Navyše dodáva telu množstvo antioxidantov a okrem toho stimuluje a zlepšuje koncentráciu.

Čo pridať do kávy?

Espresso, americano, ristretto, macchiato, flat white, cappuccino, latte alebo alternatívne varené – káva má mnoho tvárí. Každý z nás má záľubu v jednom konkrétnom druhu, ktorý pije denne. Hoci vášniví kávičkári zastávajú názor, že káva s mliekom nie je káva. Pravdou je, že väčšina z nás ju pije práve s pridaním mlieka a cukru. Tieto dve zložky znižujú nepríjemnú horkosť v nápoji.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Ľudia vkladajú obálku na hodinu do mrazničky a šetria tak

Málokto to vie, ale je možné sa jej zbaviť aj iným spôsobom. Tento patent už dávno objavili Škandinávci a Turci. Pridajte do kávy štipku… soli. Áno, práve soľ odstráni nepríjemnú horkú pachuť. Najlepšie zo všetkého je, že káva vypitá vo veľkom množstve vyplavuje sodík. Pridanie soli tento problém odstráni. Príprava kávy so soľou je menej kalorická a poskytuje viac hodnotných prvkov.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Zmiešajte coca-colu s prostriedkom na umývanie riadu. Nebudete veriť, čo to dokáže

Ako variť kávu, aby ste sa zbavili horkosti?

Alternatívne spôsoby prípravy kávy sú čoraz populárnejšie. Zariadenia ako Chemex, Areopress alebo prekapávanie získavajú zo zŕn jedinečné chuťové vlastnosti. Varenie kávy alternatívnymi metódami si vyžaduje hlbšie znalosti o varení. Kľúčom sú tu kávové zrná. Mali by byť čo najkvalitnejšie a čo najčerstvejšie.

Budete tiež potrebovať kuchynskú váhu, mlynček a, samozrejme, jedno zo zariadení na varenie čiernej tekutiny. Ak sa vám to zdá príliš zložité, začnite s obľúbeným kávovarom a zásobte sa kvalitnou kávou. Káva pripravená z kaviarne chutí úplne inak ako tá z kávovaru. Nezabudnite do kávy vždy naliať horúcu vodu a keď začne bublať, ihneď ju vypnite. Takto pripravená káva nebude mať ani štipku horkosti.

Podobné články

Toľkoto káv by ste mali maximálne denne vypiť. Ak to preženiete, hrozí vám toto

Toľkoto káv by ste mali maximálne…

Mnohí ľudia si nevedia predstaviť, že…
Po tejto hodine už nepite kávu. Má to dosah na vaše zdravie

Po tejto hodine už nepite kávu.…

Nie je nič príjemnejšie ako šálka…
Ľudia si začali dávať citrón do kávy. Takto im to začalo meniť telo

Ľudia si začali dávať citrón do…

Do kávy si zvyčajne pridávame mlieko…
Pijete kávu v horúcom počasí? Toto vám to robí s telom

Pijete kávu v horúcom počasí? Toto…

Na Slovensko sa vrátila vlna tropických…

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *