Ľudia si začali pridávať do kávy soľ. Ten dôvod vás prekvapí. Takto chutí

kava citron

Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Mnoho ľudí si nevie predstaviť ráno bez hrnčeka horúceho čierneho nápoja, ktorý vás po chvíli naštartuje do akcie. Ak sa považujete za milovníka kávy, nezabudnite si do nej pridať soľ. Garantujeme vám – nebudete to ľutovať.

Priemerný Poliak vypije ročne až 35 kg kávy, čo predstavuje minimálne jednu šálku kofeínového nápoja denne. Nie je to nijako prekvapujúce. Káva je chutná a na rozdiel od mnohých fám aj zdravá, pretože zabraňuje vzniku chorôb, ako je Parkinsonova alebo Alzheimerova choroba. Taktiež dodáva telu množstvo antioxidantov. Navyše dodáva telu množstvo antioxidantov a okrem toho stimuluje a zlepšuje koncentráciu.

Čo pridať do kávy?

Espresso, americano, ristretto, macchiato, flat white, cappuccino, latte alebo alternatívne varené – káva má mnoho tvárí. Každý z nás má záľubu v jednom konkrétnom druhu, ktorý pije denne. Hoci vášniví kávičkári zastávajú názor, že káva s mliekom nie je káva. Pravdou je, že väčšina z nás ju pije práve s pridaním mlieka a cukru. Tieto dve zložky znižujú nepríjemnú horkosť v nápoji.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Stačí toto jedno ovocie v dome a pavúky budú utekať ako o život

Málokto to vie, ale je možné sa jej zbaviť aj iným spôsobom. Tento patent už dávno objavili Škandinávci a Turci. Pridajte do kávy štipku… soli. Áno, práve soľ odstráni nepríjemnú horkú pachuť. Najlepšie zo všetkého je, že káva vypitá vo veľkom množstve vyplavuje sodík. Pridanie soli tento problém odstráni. Príprava kávy so soľou je menej kalorická a poskytuje viac hodnotných prvkov.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Koľko šálok kávy môžete vypiť za jeden deň? Vypiť ich viac môže spôsobiť toto

Ako variť kávu, aby ste sa zbavili horkosti?

Alternatívne spôsoby prípravy kávy sú čoraz populárnejšie. Zariadenia ako Chemex, Areopress alebo prekapávanie získavajú zo zŕn jedinečné chuťové vlastnosti. Varenie kávy alternatívnymi metódami si vyžaduje hlbšie znalosti o varení. Kľúčom sú tu kávové zrná. Mali by byť čo najkvalitnejšie a čo najčerstvejšie.

Budete tiež potrebovať kuchynskú váhu, mlynček a, samozrejme, jedno zo zariadení na varenie čiernej tekutiny. Ak sa vám to zdá príliš zložité, začnite s obľúbeným kávovarom a zásobte sa kvalitnou kávou. Káva pripravená z kaviarne chutí úplne inak ako tá z kávovaru. Nezabudnite do kávy vždy naliať horúcu vodu a keď začne bublať, ihneď ju vypnite. Takto pripravená káva nebude mať ani štipku horkosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *