Kuchynské potreby majú často viac využití, než si myslíme. Patrí sem aj kuchynské sito. Tento nástroj, ktorý sa používa najmä na cedenie tekutín alebo preosievanie múky, môže byť v skutočnosti takmer multifunkčným nástrojom. Pozrite sa, na čo všetko ho ešte môžete použiť.
Použitie kuchynského sitka
V závislosti od hrúbky sitka ho možno použiť na preosievanie múky aj na cedenie tekutín. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, ako inak ho môžete použiť?
Ukázalo sa, že sa bude výborne hodiť na natieranie masla na chlieb. To je geniálna rada pre všetkých, ktorých rozčuľuje tvrdé a ťažko roztierateľné maslo.
Jednoducho pretrite maslo cez kuchynské sitko, čím vzniknú jemné vločky, ktoré môžete ľahko natrieť na krajce. Podobne sa sitko stane akýmsi strúhadlom na relatívne mäkké potraviny.
Použite sitko ako strúhadlo
Vedeli ste, že kuchynské sitko môžete použiť aj ako škrabku na zeleninu alebo nástroj, ktorý vám pomôže pri varení vajec? Jednoducho pretrite sitko o zeleninu a po chvíli sa šupka sama odlúpne.
Pri varení vajec zasa odporúčame položiť ich na sitko a namočiť do vody. Vkladanie vajec do vody aj ich vyberanie bude oveľa jednoduchšie.
Vytvorenie chutnej peny bez námahy
Kuchynské sitko môžete použiť aj na prípravu lahodnej peny. Jednoducho naň položte ovocie a roztlačte ho lyžicou. Vytvorenie jablkovej alebo jahodovej peny tak bude jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.
Milí čitatelia, vedeli ste, že toto je použitie kuchynského sitka? Ak máte vedomosti o jeho ďalších funkciách, určite sa o ne podeľte v komentároch.