Je niečo lepšie ako kúsok čerstvého chrumkavého chleba ráno? Nie vždy máme čas navštevovať pekárne, preto sa mnohí z nás rozhodnú kúpiť si niekoľko bochníkov chleba. Bohužiaľ, chlieb rýchlo stráca svoju čerstvosť. Dá sa tomu predísť. Prečítajte si patent na zmrazovanie chleba.
Hovorí sa, že človek nežije len z chleba. To však nič nemení na tom, že je to jedna z najobľúbenejších potravín. V niektorých domácnostiach chlieb zmizne v priebehu jedného večera. Niet preto divu, že mnohí z nás si kupujú niekoľko bochníkov do zásoby.
Toto riešenie má jednu nevýhodu: chlieb veľmi rýchlo stráca svoju čerstvosť. Po niekoľkých dňoch je vhodný už len na toasty. Existuje však spôsob, ako predĺžiť čerstvosť chleba. Je ním zmrazenie. Tento patent sa používa v hoteloch a reštauráciách. Vysvetlíme vám, ako správne zamraziť chlieb.
Ako správne zamraziť chlieb?
Biely chlieb stráca svoju čerstvosť už po niekoľkých hodinách – a to aj v prípade, že ho skladujete v chlebníku. Väčšina z nás si nevie predstaviť deň bez aspoň kúska chleba, preto si ho často kupujeme do zásoby. Je možné predĺžiť jeho čerstvosť? Môžete, a to jednoduchým spôsobom. Mrazenie chleba je patent, ktorý využívajú aj šéfkuchári. Zabraňuje tomu, aby sa chlieb vyhodil, a eliminuje potrebu kupovať každý deň nový bochník.
Je mrazený chlieb zdravý? Áno. Vďaka mrazeniu si zachováva čerstvosť a všetky živiny. Po rozmrazení je mäkký a čerstvý, rovnaký, ako keď ste ho kúpili. Ako správne zamraziť chlieb? Keď prídete domov, rozdeľte bochník na niekoľko častí. Pripravte si plastové vrecko alebo vrecko Ziploc, vložte doň niekoľko plátkov a pevne ho uzavrite, potom ho vložte do chladničky. Ako dlho môže chlieb zostať v mrazničke? Zmrazený chlieb je vhodný na tri mesiace.
Ako rozmraziť chlieb, aby zostal čerstvý?
Zmrazovanie chleba je veľmi jednoduché, ale jeho rozmrazovanie vyvoláva mnoho otázok. Ako rozmrazovať chlieb, aby si zachoval svoju čerstvosť a tvar? Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť. Ak si chcete vychutnať čerstvý chlieb na raňajky, vyberte ho z mrazničky tesne predtým, ako pôjdete spať. Ráno bude vhodný na konzumáciu.
Nemáte toľko času? Rozmrazte ho v mikrovlnnej rúre alebo, ak ju nemáte tak v klasickej rúre. Spotrebič predhrejte na 180 stupňov Celzia a vložte do nej chlieb. Po niekoľkých minútach bude chlieb čerstvý a mierne chrumkavý. Mrazenie chleba je jednoduchý spôsob, ako zabrániť jeho plytvaniu. Tento patent možno použiť na chlieb, rožky, kysnuté žemle, chalvu a dokonca aj na bezlepkový chlieb.