V obchode to obchádzame, ale čistí to naše telo. Čínania to jedia, aby dlho žili

obchod potraviny
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Ochorenia srdca sa vyskytujú čoraz častejšie, chorí sú čoraz mladší ľudia. Medzi ich príčiny patrí nedostatok fyzickej aktivity a nevhodná strava. Americký kardiológ sa teraz vyjadril k druhej z týchto príčin. Ukazuje sa, že sa netreba spoliehať na drahé a cenovo nedostupné produkty.

Výrobky, ktoré spomínal americký odborník, sú nám dobre známe. V skutočnosti vieme, že sa ich oplatí jesť, ale ešte sme si ich nespojili so zdravým srdcom. Ide o fermentované výrobky a nakladané uhorky.

Jedzte aj každý deň

Podľa doktora Williama Davisa existuje súvislosť medzi mikroorganizmami v črevách a kardiovaskulárnym systémom. Preto udržiavanie zdravých čriev môže zabrániť problémom so srdcom. Lekár preto odporúča, aby sme venovali pozornosť fermentovaným potravinám a kysnutým uhorkám.

V ideálnom prípade by mali byť v našom jedálničku každý deň. Pomáhajú udržiavať zdravú črevnú mikroflóru a dodávajú vitamíny skupiny B. Kardiológ upozorňuje najmä na kimči (fermentovaná pálivá zelenina) a zdôrazňuje, že Kórejčania jedia tento šalát na báze čínskej kapusty pri každom jedle. To by mohlo byť kľúčom k ich zdraviu.

Starajte sa o svoje črevá

Zdravá črevná flóra môže zohrávať úlohu pri znižovaní rizika hypertenzie a vzniku zápalu, ktorý má vplyv aj na srdcové ochorenia. Samozrejme, na zabezpečenie silného srdca nestačí jesť denne porciu kimči alebo kyslej kapusty či uhoriek. Musíte pamätať aj na ďalšie faktory, ktoré podporujú kardiovaskulárny systém.

Určite sú to poriadna dávka pohybu, menej stresu, kvalitný spánok, správna telesná hmotnosť a, samozrejme, strava. Uhorky sú áno. A určite je lepšie obmedziť výrobky bohaté na nasýtené tuky a trans-tuky. To je priama cesta k vysokému cholesterolu, ktorý poškodzuje cievy a vedie ku koronárnej chorobe srdca.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *