Vložte toto do chlebníka a vás chlieb bude čerstvý a mäkký dva týždne

chlebnik
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Základom dobrých raňajok je čerstvý a mäkký chlieb. Bohužiaľ, chlieb je čerstvý maximálne 2-3 dni. Potom vyschne alebo splesnivie. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako to napraviť. Poradíme vám, ako skladovať chlieb, aby zostal dlho mäkký a chutný.

Správne skladovanie potravín je veľmi dôležité, ak chcete jesť čerstvé a chutné výrobky. Správne balenie tiež pomáha vyhnúť sa vyhadzovaniu potravín do odpadu. Preto sa oplatí vedieť, ako skladovať chlieb. Stačí jednoduchý trik, aby zostal dlho mäkký.

Ako skladovať chlieb?

Chlieb ponechaný dlho vonku môže rýchlo stuchnúť alebo splesnivieť. Pred oboma týmito možnosťami ho môžete ochrániť správnym skladovaním. V prvom rade by ste mali chlieb skladovať v chlebníku, ktorý ho chráni pred svetlom a vlhkosťou, ale zároveň zabezpečuje správnu cirkuláciu vzduchu.

Okrem toho je najlepšie vložiť chlieb do plátenného vrecka, zabaliť ho do pergamenového papiera alebo do látky z prírodného materiálu. Zabalenie chleba do hliníkovej fólie môže predĺžiť jeho čerstvosť, ale ak takto zabalíte ešte teplý bochník, môže sa stať, že ho zaparíte. Ak chcete predĺžiť čerstvosť svojho obľúbeného chleba, môžete ho rozdeliť a zamraziť alebo použiť jednoduchý trik, vďaka ktorému ho budete môcť jesť až 2 týždne.

Ako skladujete chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý?

Chlieb vydrží primerane čerstvý 2 až 3 dni. Rožky je najlepšie zjesť najneskôr po 2 dňoch, pretože stvrdnú. Obdobie, keď je chlieb čerstvý, však môžete výrazne predĺžiť. Stačí použiť veľmi jednoduchý patent, ktorý ho ochráni pred plesňami a predĺži jeho trvanlivosť.

Do chlebníka vložte 2-3 kocky cukru. Budú pôsobiť ako konzervačný prostriedok a absorbovať vlhkosť. Ak nekupujete kocky cukru, môžete použiť sypký cukor. Na tanierik alebo viečko od pohára dajte 2-3 čajové lyžičky prášku a vložte do chlebníka. Len dávajte pozor, aby ste ho nerozsypali.

Čo ďalšie je dobré dať do chlebníka?

Cukor účinne chráni chlieb pred plesňami. A čo problém vysychania chleba? Existuje rovnako jednoduché riešenie. Aby chlieb zostal dlhšie mäkký, môžete do chlebníka vložiť vetvičku zeleru, kúsok jablka alebo nakrájaný zemiak. Každá z týchto rastlín „odovzdá“ chlebu vlhkosť. Vďaka tomu zostane váš bochník chleba a rožky mäkké niekoľko dní.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *