Babička ukázala trik, ako skladovať chleba, aby vydržal čerství

bread 4183225 1920

Zdá sa, že jogurty, polievky alebo mäso sú na teplo najcitlivejšie. Samozrejme, najlepšie je uchovávať ich v chladničke. Ukazuje sa, že vysoké teploty majú vplyv aj na chlieb. Navrhujeme, ako skladovať chlieb v horúcom počasí.

Mnohí ľudia sa dlho nezamýšľajú nad tým, kde počas horúčav skladujú chlieb. Neopatrnosťou sa však ľahko stane, že urobia chybu a chlieb premrhajú. Ako teda môžete takejto situácii predísť?

Ako skladovať chlieb v horúcom počasí?

Najčastejšie ho po zakúpení chleba v pekárni alebo v supermarkete vložíme do chlebníka. A nie je na tom nič zlé, pokiaľ ho nechtiac nenecháme v plastovom vrecku. Odborníčka na výživu Birgit Brendelová upozorňuje, že je to veľká chyba. Prečo? Pretože fólia bráni prúdeniu vzduchu.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Posypte toto v záhrade a slimáky nemajú šancu. Urobte to čím skôr

To vedie k tomu, že sa na chlebe, rožkoch alebo žemliach usadzuje vlhkosť. Vznikajú tak ideálne podmienky na rast plesní, a to bohužiaľ spôsobí, že náš chlieb je vhodný len na vyhodenie. Je to plytvanie peniazmi a výrobkom. Preto je lepšie sa tomu vyhnúť.

Ako skladovať chlieb v horúcom počasí, aby ste si dlhšie užívali jeho chrumkavosť, čerstvosť a chuť? Podľa odborníka je najlepšie uchovávať chlieb na chladnom mieste v keramickom chlebníku – a samozrejme bez igelitového vrecka.

Ako zabrániť rýchlemu pokazeniu chleba?

Odborník upozorňuje ešte na jednu vec. Na to, ako zabrániť rýchlemu kazeniu chleba. Nie je to ťažké. Všetko závisí od toho, kde a aký druh chleba kupujete.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Obaľte do tejto veci kuracie mäso a nepotrebujete olej na vyprážanie. Je to zdravé

Ak si vyberiete rodinnú pekáreň, môžete si byť stopercentne istí, že chlieb, ktorý kupujete, je vyrobený z prírodného kvásku a bez akýchkoľvek ďalších kypriacich látok, konzervantov alebo zvýrazňovačov chuti. Žiaľ, situácia nie je taká ružová s trhovým chlebom, ktorý je často hlboko zmrazenou periodickou tabuľkou. Odborník tiež zdôrazňuje, že biely kvasový chlieb sa rýchlejšie vysuší, preto by nemal dlho ležať v chlebníku. Ak máte pocit, že všetok kúpený chlieb nezjete, dajte ho do mrazničky.

Dbajte však na to, aby ste ho tam neuchovávali dlhšie ako 3 mesiace – aj napriek nízkej teplote sa môže pokaziť.

One Reply to “Babička ukázala trik, ako skladovať chleba, aby vydržal čerství”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *