V tejto verzii uhorky skôr nejeme. Nie je to kombinácia, ktorá by mala stimulovať slinné žľazy. Ale len zdanlivo. Ukazuje sa, že uhorku môžete premeniť na melón. Stačí na to jeden prídavok.
Experimenty, lifehacky, triky – sociálne médiá milujú tento druh obsahu a sledovatelia očakávajú ďalšie prekvapenia, šokujúce experimenty alebo triky, ktoré zmenia život. Hoci väčšina vystavených trikov je poriadna blbosť, ten s uhorkou a známym korením spôsobil naozaj veľký rozruch.
Uhorka s cukrom. Efekt vás prekvapí.
Skúšali ste už niekedy kombináciu uhorky a cukru? Jednoducho posypať uhorku sladkým korením a zjesť ju? Určite vám táto kombinácia nezmení život, ale určite vás prekvapí, ohromí, prinúti vás hľadať vysvetlenia. Na internete už dlho koluje teória, akoby uhorka posypaná cukrom chutila ako melón.
Tento experiment vzal útokom aj sociálne siete, kde sa postupne tvorcovia pokúšali zistiť, či by výsledkom spojenia uhorky a cukru bola melónová chuť. Ako sa ukázalo, v tomto šialenstve je metóda. Nie je to však také záhadné ani zvláštne, ako by sa mohlo zdať, pretože uhorka a melón majú veľa spoločného.
Prečo sladená uhorka chutí ako melón?
Vysvetlenie je veľmi jednoduché – tieto dve zeleniny sú príbuzné. Melón a uhorka patria do tej istej čeľade rastlín, známej ako tekvicovité. Obe sa skladajú z viac ako 90 % vody, vďaka čomu majú podobnú chuť.
Melón však obsahuje podstatne viac cukru ako uhorka, čo vysvetľuje, prečo uhorka posypaná cukrom svojou chuťou pripomína melón. Aj zelená časť melóna sa môže spájať s uhorkou, pretože chýba intenzívna sladkosť charakteristická pre červené vnútro melóna.