Začnite si dávať do kávy toto miesto mlieka. Zmizne únava a budete koncentrovaný

kava citron
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Táto prísada do kávy obohacuje kávu o nové vlastnosti a zlepšuje tie staré, známe. Navyše je dokonalou náhradou kravského mlieka – produktu, ktorý si čoraz viac ľudí prestáva pridávať do kávy. Toto určite zaujme každého kávičkára!

Káva je zdravá, ale prídavné látky nie. Tieto slová počujeme od väčšiny odborníkov na výživu; tých, ktorí vedia, že postaviť sa za čierny nápoj je správne. Prečo je to vôbec potrebné? Nuž, káva nie je prvým produktom zdravej výživy, ktorý je spojený s neuveriteľným množstvom klamlivých mýtov.

Podobný casus sa týka zemiakov. Aj tie boli kedysi považované za nezdravé len preto, že ich podávame v nesprávnej forme. Preto to ešte raz zdôraznime. Zemiaky, ktoré sú varené a nie spracované na čipsy alebo hranolky, sú rovnako zdravé ako čierna nesladená káva. V prípade tej druhej sa oplatí pridať zdraviu prospešné prísady, ako je škorica, zázvor, kakao alebo… mlieko. Nie len tak hocijaké mlieko, ale ryžové.

Ryžové mlieko do kávy

Mlieko je stále najobľúbenejšou (popri cukre) prísadou do kávy. Problémom je, že spôsobuje, že káva je ťažko stráviteľná. Kyseliny z čierneho nápoja a bielkoviny z mlieka tvoria duo, ktoré sa pre tráviaci systém ukáže ako poriadna výzva. Preto stojí za zváženie nahradiť obyčajné kravské mlieko ryžovým mliekom. Toto riešenie má mnoho výhod, pretože ryžové mlieko:

  • neobsahuje cholesterol a laktózu a nie je alergénneobsahuje množstvo antioxidantov, ktoré v kombinácii s antioxidantmi obsiahnutými v káve vytvárajú neuveriteľnú zmes, ktorá podporuje kožné bunky a chráni pred srdcovými chorobami
  • Obsahuje veľké množstvo vitamínu B. Pomáha ľudskému organizmu správne fungovať, znižuje stres a podporuje koncentráciu. Rovnako ako kofeín!

Zaujímavé je, že ryžové mlieko je obohatené aj vo fáze výroby. Čo to znamená? Je to proces obohacovania tohto potravinového výrobku o nové vitamíny a minerálne látky. Je to spôsob, ako zabezpečiť, aby ryžové mlieko obsahovalo rovnaké množstvo týchto látok ako kravské mlieko, pričom je naďalej nealergénne a neobsahuje laktózu. Nie je tento prídavok ideálny do kávy?


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *