Neexistujú lepšie raňajky. Pocítite prílev energie a vaše brucho bude ploché

ranajky ovsene vlocky
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Keby len raňajky mohli byť chutné a výživné a ich príprava by netrvala príliš dlho…. Poznámka: niekedy sú takéto veci možné. Takéto okolnosti nám poskytuje napríklad ovsená kaša. Čo presne získame ich konzumáciou? Vysvetľujeme.

Mnohí Poliaci stále konzumujú na raňajky sladené kukuričné lupienky najrôznejších príchutí. Čokoládové, sušienkové, medové alebo škoricové, vysoko spracované plátky zaliate mliekom vôbec nie sú hodnotným jedlom – a už vôbec nie hneď ráno. O tom, prečo je to zlá voľba, sme už raz písali v našom inom článku. Dnes sa zameriame na to, čím ich nahradiť. Tento výber je našťastie veľmi jednoduchý.

Ovsené vločky – najlepšia voľba na prvé jedlo

Obdiv k ovseným vločkám v lekárskej a diétnej komunite trvá už mnoho rokov. A má na to dobrý dôvod. Táto potravina sa považuje za jednu z najzdravších na svete. Nezáleží na tom, či si ovsené vločky pripravíte s mliekom, vodou alebo prírodným jogurtom. Nezáleží na tom, či do nich pridáte čerstvé bobuľové ovocie, semienka, orechy alebo kakao. Pokiaľ svoje cereálie nezaplavíte nepríjemnosťami, ako sú ochutené sirupy alebo umelé džemy, môžete si byť istí, že vášmu telu tieto raňajky len prospejú.

Raňajky pre telo

Čo získame z hľadiska zdravia, keď budeme pravidelne raňajkovať ovsené vločky? Výhody takéhoto rituálu sú ohromujúce. Ukazuje sa, že ovsené vločky majú vynikajúci vplyv na ľudský metabolizmus, zlepšujú trávenie a starajú sa o zdravie a stav čriev. Vďaka tomu sú takéto raňajky senzačným nápadom počas redukčnej diéty.

Miznúce kilá nie sú všetko. Raňajkové ovsené vločky nám tiež pomáhajú dodať energiu, ktorú potrebujeme hneď ráno. Je to vďaka vysokému obsahu sacharidov, aminokyselín, vitamínov, ktoré ovplyvňujú nervový systém, a stimulácii krvného obehu. Vplyv týchto raňajok na hladinu cukru nemožno prehliadnuť. Vďaka nízkemu glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny ovsené vločky tento parameter znižujú a ovsené vločky (najlepšie nevarené) sú bezpečnými raňajkami pre diabetikov.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *