Mnohí ľudia siahajú po žihľave až na jar, keď je mladá rastlina. Listy sušíme alebo jeme čerstvé, pripravujeme z nich čaje alebo silné detoxikačné kúry. …
Kategória: Slovensko
Každý z nás sa občas stretne s problémom príliš utiahnutých pohárov. Tradičné metódy, ako napríklad použitie sily, lyžice alebo gumených rukavíc, často vedú k frustrácii …
Ako spoznáte, že je melón sladký, má šťavnatú dužinu a predovšetkým je zrelý? Ovocie nemusíte kupovať naslepo. Pozrite si tipy, ktoré vám pomôžu uloviť v …
Zelenina je vraj najzdravšia, keď sa tepelne neupravuje. Je to zrejmá pravda, ktorú však treba trochu zohľadniť. V skutočnosti existuje pomerne rozsiahly zoznam zeleniny, ktorá …
Vďaka tejto kombinácii zemiaky ukážu svoju druhú tvár. Už ich nemožno nazvať zdravou zeleninou. A práve tak nám najviac chutia a často ich jeme aj …
Čerešňové kôstky, ktoré sa používajú už roky, sa opäť dostávajú do popredia. Čoraz viac ľudí sa dnes zaujíma o čo najlepšie využitie ovocia a zeleniny. …
Hoci krtko nie je veľké zviera, môže majiteľom záhrad spôsobiť veľa problémov. Jeho prítomnosť vedie k vytváraniu znetvorujúcich kopcov a tunelov v trávniku, ktorých stavba …
Pre správne fungovanie organizmu je nevyhnutná dostatočná hydratácia. Sú však prípady, keď nám pitie vody môže viac uškodiť ako pomôcť. Odborníčka na biotechnológie to objasňuje …
Hoci sú chválené a odporúčané, nemali by byť v jedálničku každého. Existuje niekoľko kontraindikácií konzumácie uhoriek. Pozrite si, kto by ich nemal jesť. Nakladané uhorky …
V dnešnej dobe stále viac ľudí venuje pozornosť nielen svojmu zdraviu, ale aj ekonomike a životnému prostrediu. Jedným z aktuálnych trendov je minimalizácia plytvania potravinami …
Med je jednou z najčastejšie spomínaných alternatív bieleho cukru. Je však skutočne zdravší a lepší? Populárny odborník na výživu uvádza dva kľúčové body. Ak radi …
Čierne ríbezle, známe a cenené po stáročia, sú skutočným pokladom prírody. Nie nadarmo sa mu hovorí „čierne zlato“. Toto nenápadné ovocie v sebe skrýva množstvo …
Nakladané uhorky sú nepochybne jednou z najobľúbenejších slovenských pochúťok, ale oplatí sa experimentovať s rôznymi prísadami, aby ste objavili nové, prekvapivé chuťové kompozície. Dnes by …
Tuja a levanduľa – dve obľúbené rastliny slovenských záhrad, môžu vytvoriť malebnú kompozíciu, ale ich výsadba vedľa seba môže skončiť neúspechom. Dôvodom sú rozdielne nároky …
Chudnutie je proces, ktorý si vyžaduje nielen správnu stravu, ale aj zmenu stravovacích návykov. Mnoho ľudí sa vzdáva sacharidov v obave, že po nich tučnie. …
Palacinky sa nám spájajú s tenkým cestom, jemnými chuťami a rôznymi posýpkami. Ale čo tak objaviť palacinky v úplne novej podobe? Maďari majú svoj vlastný …
Doktor Bartek Kulczynski nahral video, v ktorom hovorí o zložkách potravín, ktoré absolútne neprospievajú nášmu zdraviu. Bohužiaľ, veľmi často sa nachádzajú v pochutinách, ktoré nám …
Otruby sú produktom, ktorý mnohí ľudia zaraďujú do svojho jedálnička pre jeho zdraviu prospešné vlastnosti. Čistí črevá, dodáva telu mnoho cenných vitamínov a minerálov a …
Varenie ryže je pre mnohých z nás stále výzvou. Preto v najhoršom prípade siahame po ryži vo varných vreckách, v lepšom prípade po ryžovare. Existujú …