Vajcia varte už len s plátkom citróna. Je to najlepšie, čo môžete urobiť

vajcia citron
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Na prvý pohľad sa to môže zdať ako jednoduchá úloha, veď čo môže byť ťažké na uvarení vajíčka? Stačí ich len vložiť do hrnca a dodržať predpísaný čas. Ale nie je to také jednoduché. Vajcia môžu byť nedovarené, prevarené alebo zle rozbité. Tu je návod, ako to urobiť.

Praskanie vajec

Vajcia sú obľúbeným jedlom na raňajky a desiatu a používajú sa aj namiesto mäsa pri niektorých hlavných jedlách. Sú bohaté na bielkoviny a ich vplyv na cholesterol bol niekoľkokrát vyvrátený. Preto si ich doprajte čo najčastejšie. Či už ide o domáce vajcia, vajcia kúpené od farmárov alebo vajcia zo supermarketu, pri všetkých hrozí riziko prasknutia počas varenia.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vedci zistili, čo sa deje v tele, keď vypijete denne tri kávy

Pri nesprávnom varení sa vajcia vkladajú do vriacej vody a nie všetky vajcia držia pohromade. Môžete si pomôcť lyžicou, pretože niekedy vajcia prasknú, ak ich príliš neopatrne hodíte do vody. Ak to nie je váš problém, tu je niekoľko rád, ako variť vajcia bez prasknutia.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Stojí to pár centov a prestane vám unikať teplo cez dvere

Varenie vajec s citrónom

Pri ďalšom varení vajec si môžete pomôcť tak, že do vody pridáte plátok alebo dva citróna. Citrón zabezpečí, že škrupina vajíčka zostane neporušená, samozrejme, za predpokladu, že vajíčka vložíte do vody opatrne. Získate nielen dokonale tvarované uvarené vajíčka, ale aj voňavú kuchyňu. O to sa postará plátok citróna počas varenia. Citrón máte v chladničke takmer vždy, určite tento trik vyskúšajte.

Jednoduchšie lúpanie s citrónom

Veľkým problémom pri čerstvých vajciach je lúpanie škrupiny. Ak chcete vajcia použiť do nátierky alebo zemiakového šalátu, nie je problém poradiť si so zvyškami prilepených vajec. Stačí vziať lyžicu a kúsky vydolovať. To vám však nepomôže, ak chcete mať pekný tvar vajíčka. Pri lúpaní pomôže aj vhodenie plátkov citróna do vody počas varenia.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prichádza k nám poriadna snehová nádielka. Tu padne až 60 cm snehu

Keď nemáte doma citrón, môžete počas varenia vyskúšať ocot. Do vody, v ktorej budete variť vajcia, pridajte lyžicu octu a vajcia uvarte obvyklým spôsobom. Nebudú praskať a budú sa ľahko lúpať.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *