
Zlatistý lesk, vôňa leta a sľub zdravia – to všetko si predstavujeme, keď siahneme po pohári medu. Skutočnosť však často klame. Na pultoch slovenských obchodov …
Zlatistý lesk, vôňa leta a sľub zdravia – to všetko si predstavujeme, keď siahneme po pohári medu. Skutočnosť však často klame. Na pultoch slovenských obchodov …
Tvaroh patrí medzi najhodnotnejšie potraviny v našej kuchyni – je ľahko stráviteľný, plný bielkovín, vápnika a vitamínov skupiny B. Mnohí však netušia, že v nesprávnych …
Teflónové panvice patria medzi najpoužívanejšie kuchynské náradie v slovenských domácnostiach. Sú ľahké, praktické a umožňujú pripravovať jedlá s minimálnym množstvom oleja, čo ocenia všetci, ktorí …
Zmrazovanie húb je výborný spôsob, ako si uchovať chuť a arómu lesných plodov aj mimo sezóny. Ak však nedodržíte základné pravidlá, môžete po rozmrazení namiesto …
Mozzarella patrí medzi najobľúbenejšie syry na svete a silnú základňu fanúšikov má aj na Slovensku. Väčšina ľudí si však všíma iba jemné biele guľky a …
Čerstvo upečený chlieb alebo bageta patria medzi tie najväčšie pôžitky v kuchyni. Radosť však často netrvá dlho – už po pár hodinách sa pečivo mení …
Sušené huby sú v slovenských domácnostiach cenným pokladom. Ich intenzívna aróma dokáže premeniť jednoduchú polievku či omáčku na sviatočný zážitok. Mnohí hubári však poznajú nepríjemné …
Olej je základom každej kuchyne – používame ho na vyprážanie, pečenie aj do šalátov. Nie všetky tuky sú však pre zdravie vhodné. Odborníci na výživu …
Párky patria medzi najznámejšie a najčastejšie konzumované mäsové výrobky. Väčšina ľudí ich varí, no pripraviť sa dajú aj opekaním alebo zapekaním. Napriek ich obľube sa …
Naši starí rodičia si vedeli poradiť aj bez chladničiek a chemických prípravkov. V každej slovenskej komore alebo pivnici nechýbali zemiaky – základná surovina v našej …
Banán si väčšina z nás spája skôr s desiatou do práce alebo do školy než s večerným upokojením. Napriek tomu sa ako teplý nápoj ukazuje …
Zvykneme sa dohadovať, z ktorej strany je správne lúpať banán – od stopky alebo opačne. No predstava, že by sme jedli aj samotnú šupku, znie …
Tekvica je neodmysliteľnou súčasťou jesenného obdobia. Pochádza z Mexika, no dnes ju pestujú po celom svete vrátane Slovenska. Jej sýta oranžová farba a jemná chuť …
Zaváraniny a kompóty patria k bežným prípravám na zimu, no rovnako dôležité je myslieť aj na zemiaky. Správne uskladnené hľuzy vám zaručia, že zemiaková kaša, …
Voda z kyslých uhoriek sa stala populárnym tipom medzi nadšencami zdravej výživy a domácich receptov. Mnohí ju označujú za prírodný probiotik a dokonca za domáci …
Domáce zaváraniny sú pokladom, ktorý v zime prináša na stôl chuť čerstvej zeleniny a ovocia. Mnohí ich tradične odkladajú do pivnice alebo špajze, no čo …
V mnohých slovenských domácnostiach je tradíciou smažiť vajíčka na masle – vôňa, chuť a spomienky na detstvo sú neodolateľné. Odborníci na výživu však upozorňujú, že …
Príchod jesene neohlásia iba farebné koruny stromov, ale aj očakávaná sezóna hubárov. Košíky sa rýchlo plnia dubákmi, suchohríbmi či masliakmi a mnohí si ich chcú …
Maslo patrí medzi základné potraviny v každej domácnosti – používame ho na chlieb, pri pečení aj varení. No skladovanie nie je jednoduché. V chladničke je …